Un tată canadian trimis la închisoare pentru că a vorbit despre ordinul judecătoresc de schimbare a sexului fiicei sale adolescente

Jeremiah Keenan

Arestarea lui Robert Hoogland a captat un grad semnificativ de atenție, la nivel național și internațional. Varianta canadiană a legii egalității l-a trimis la închisoare pentru că a spus ce crede el despre schimbarea de sex aplicată copiilor.

Săptămâna trecută, Robert Hoogland a fost arestat la Curtea Supremă a provinciei British Columbia din Vancouver, pentru că a vorbit despre ordinul judecătoresc de a i se face injecții cu testosteron fiicei sale adolescente. Lui Hoogland i s-a refuzat cererea de eliberare pe cauțiune și judecătorul Michael Tammen a emis o decizie orală a instanței (vezi aici), vinerea trecută, prin care ordonă ca Hoogland să rămână închis până la proces, programat pentru data de 12 aprilie 2021.

Arestarea lui Hoogland a beneficiat de un grad semnificativ de atenție mediatică în presa națională și internațională și a determinat inițierea unei petiții online pentru eliberarea lui. Renumitul psiholog și scriitor Jordan Peterson a postat mai multe mesaje pe Twitter despre acest caz, în mod repetat, joia trecută, subliniind că el prezisese de mai demult, atunci când a luat poziție împotriva „legislației pronumelor personale” din Canada – așa-numita „propunere legislativă C16” – că pedeapsa cu închisoarea va deveni „inevitabilă”.

Așa cum am mai relatat aici, Curtea Supremă din Columbia Britanică a decis că fiica lui Hoogland trebuie să înceapă să primească injecții cu testosteron, atunci când fata avea 14 ani, indiferent dacă există sau nu consimțământul părinților. Mai mult, instanța a declarat că, dacă vreunul dintre părinții fetei se referă la ea „cu pronume personale feminine sau cu substantive feminine”, părintele respectiv va fi considerat că se face vinovat de violență în familie.

În seara acestei sentințe a curții – 27 februarie 2019 –, Hoogland a acordat un interviu publicat pe site-ul The Federalist (vezi aici), în care spunea că refuză să se conformeze cererii instanței ca el să nu se refere la fiica lui ca la o fată, „pentru că”, a protestat el, „ea este o fată. ADN-ul ei nu se va schimba, prin toate aceste experimente pe care ei le fac”. Din cauza acestei declarații, dar și a altora similare, în aprilie 2019 Rob a fost găsit vinovat de „violență în familie” și a fost amenințat cu arestul iminent, dacă mai îndrăznește să se refere vreodată la fiica lui ca la o fată, indiferent dacă ar face-o în public sau în particular (vezi aici)

Hoogland a stat cuminte și n-a mai declarat nimic în restul anului 2019, sperând că, dacă va coopera cu instanțele, ar putea avea o șansă să-și scoată fiica de pe injecțiile cu testosteron, ca urmare a unui recurs la instanța de apel. În ianuarie 2020, recursul lui a fost respins.

Disperat să-și facă auzită povestea, Hoogland a început să dea interviuri care au apărut în The Federalist și în alte locuri, în februarie 2020,  menționând numele medicilor implicați în prescrierea hormonilor pentru schimbarea de sex a fiicei sale. Deși Hoogland a evitat cu grijă să pomenească numele fiicei sale în declarații, el a considerat că nu poate să lupte împotriva legilor și a sentințelor, dacă rămâne mai departe doar un anonim „inculpat” din documentele instanței.

„Ce fel de tată aș mai fi eu, dacă peste 5 sau 10 ani, de exemplu, fiica mea va vrea să inverseze tranziția, revenind la sexul ei inițial, și va veni să-mi reproșeze … «De ce niciunul din voi n-a făcut nimic ca să oprească chestia asta? Eram doar un copil! Niciunul din voi nu și-a pus pielea la bătaie pentru mine. M-ați lăsat s-o fac pentru că … eram o puștoaică imatură, care credea că e o mare chestie ce face ea»”, a spus Hoogland într-un interviu. „Când fiica mea îmi va pune această întrebare, eu o să-i pot spune … «Am făcut tot ce mi-a fost omenește cu putință»”.

„Orice mi s-ar întâmpla mie acum, pălește în comparație cu ce i s-a întâmplat deja fiicei mele”, a mai spus el tot atunci.

Convingerea imperioasă a lui Hoogland că oamenii trebuie să afle ceea ce i s-a întâmplat fiicei lui nu a fost, cu siguranță, deloc împărtășită de procurorul general al Columbiei Britanice, Daniel J. Pruim, și nici de judecătorul Tammen, în ședința de judecată care a avut loc săptămâna trecută. Pruim a susținut că lui Hoogland trebuie să i se refuze eliberarea pe cauțiune cât timp așteaptă procesul în care a fost acuzat, anul trecut, de delictul de sfidare a instanței.

Unitatea pentru Infracțiuni Cibernetice a poliției din Vancouver a compilat, drept probatoriu, un lung raport de documentare a momentelor și situațiilor în care Hoogland s-a referit la fiica lui cu termenul „fiica mea”, și a consemnat că Hoogland a folosit „pronume feminine de numeroase ori”. Raportul poliției subliniază, de asemenea, numeroasele interviuri în care Hoogland i-a criticat, menționându-i pe nume, pe medicii care i-au prescris testosteron fiicei lui.

Deși numele acelor medici – Brenden Hursh și Wallace Wong – fuseseră inițial menționate integral în documentele publice ale instanței, ca înregistrări legale cu regim public, ele au fost în mare grabă anonimizate după ce cazul a stârnit publicitate negativă. Wong, un psiholog pediatru care a recomandat administrarea de testosteron fiicei lui Rob pe când aceasta nu avea decât 13 ani, a fost supus în mod particular unui tir de critici.

Activiștii pro-familie s-au plâns că, în conformitate cu propriile declarații ale lui Wong, copilul de vârsta cea mai mică înscris la cabinetul lui de „terapie gender” exclusiv pentru copii, nu împlinise încă nici trei ani. De asemenea, din câte se pare, Wong e posibil să le fi dat de înțeles unor potențiali clienți că, dacă ei lansează false amenințări cu sinuciderea („Trageți-i pe sfoară. Băgați-o pe aia cu sinuciderea, de fiecare dată, [și atunci] vă vor da ce vreți”), ar putea determina sistemul de stat de sănătate din Canada să le finanțeze „tratamentele”. Și totuși, judecătorii s-au lăsat convinși că fiica lui Hoogland trebuie să înceapă imediat să ia testosteron, ca să nu se ajungă la sinucidere.

Marți dimineață înainte să fie arestat, Hoogland mi-a spus într-un interviu telefonic că nu regretă decizia lui de a vorbi public, dezvăluindu-și numele întreg. Întrebat de mine dacă regretă că a menționat numele lui Wong și Hursh, el a răspuns categoric: „Nu!” Hoogland îi vede pe acești medici ca pe niște „infractori” care „au comis fapte ilicite”, făcându-le rău unor copii altfel sănătoși, prin aceea că le prescriau hormoni de schimbare a sexului, din cauza cărora vor ajunge la sterilitate.

Punctul de vedere al lui Hoogland a fost considerat inadmisibil de către judecătorul Tammen, vinerea trecută, în instanță. Remarcând că Hoogland a încălcat deliberat interdicția de a menționa numele medicilor, Tammen a tras concluzia că el trebuie să fie aspru pedepsit.

Tammen a invocat faptul că, deși pe data de 4 martie a fost emis un mandat de arestare pe numle lui Hoogland, acesta a acordat chiar și așa un interviu unei organizații pro-familie, Mass Resistance. De asemenea, Tammen a reiterat că ordinul de anonimizare și interdicția de publicare „aveau ca scop să asigure protejarea intimității și a securității persoanei, pentru [fiica lui Hoogland] și pentru furnizorii [ei] de servicii medicale.”

„Încarcerarea acuzatului este necesară pentru a menține încredea publicului în administrarea justiției”, a declarat Tammen. Spre finalul ședinței de judecată, Hoogland a ridicat mâna, cerând să fie lăsat să vorbească. „Îmi iubesc cu adevărat copilul. De asta am făcut tot ce am făcut”, a spus el. „Am făcut ce am crezut eu că este drept”.

Într-un interviu dat cu puțin timp înainte să fie arestat, Hoogland a spus ce pot face alții ca să-l ajute: „rugați-vă… oricine poate să se roage”. Și „educați-i pe ceilalți. Spuneți-le oamenilor ce se petrece… vorbiți cu vecinul vostru și spuneți-i: «Hei, uite asta se întâmplă în lume!» Ca să faci chiar numai o chestie simplă ca asta … și tot e lăudabil; eu cred că este curaj. Să faci chiar și numai un lucru chiar atât de simplu”.

Hoogland stă la închisoare în acest moment, la centrul de arest preventiv North Fraser din Port Coquitlam, la est de Vancouver, până la încheierea procesului său din aprilie.

Actualizare

În ziua de 26 martie, autorul acestui articol a primit informații actualizate de la o prietenă apropiată a lui Robert Hoogland, care a putut să vorbească cu el la telefon de câteva ori pe parcursul săptămânii trecute. Ea a spus că „din cauza protocoalelor de protecție anticovid”, Rob este ținut într-o celulă individuală și nu i se permit vizite în persoană. „Nu poate decât să iasă și să facă mișcare timp de două ore pe zi, deci condițiile de detenție nu sunt ideale, ci se apropie de izolare carcerală”.

Ea și-a exprimat îngrijorarea pentru starea de sănătate psihică a lui Hoogland, remarcând că el s-a aflat într-o „stare extremă de stres permanent, în ultimii doi ani și jumătate”, de când medicii l-au informat că vor începe tratamentul hormonal asupra fiicei lui, bazându-se exclusiv pe consimțământul fetei.

Procesul lui Hoogland pentru încălcarea ordinului instanței de a se abține de la orice declarații este planificat să înceapă pe 12 aprilie, Hoogland urmând să compară în fața judecătorului Michael Tammen. Dacă va fi condamnat, s-ar putea să-l aștepte chiar și cinci ani de închisoare.

26 martie 2021

Traducere din https://thefederalist.com/2021/03/26/canadian-father-jailed-for-talking-about-court-ordered-transgendering-of-his-teenage-daughter/

Sursă foto: The Federalist

2 gânduri despre „Un tată canadian trimis la închisoare pentru că a vorbit despre ordinul judecătoresc de schimbare a sexului fiicei sale adolescente

  1. Stă numai în putere cetățenilor a familiilor care își iubesc copii și sunt preocupați de sănătatea și viitorul lor să adopta o atitudine de fermitate să se constituie în asociații care să atace asemenea decizii la instanțele constituționale ale Candei. Deasemenea bisericile creștine și masss media audio vizuală conștientă și responsabilă nemanipulată și controlată politic și ideologică să se alăture protestului.Cetățenii să ceară organizarea unui Referendumul pentru a se abroga asemenea legi care distrug viitorul oricărei națiuni :copiii. supuși manipulării dezinformării modelelor destructive și abuzului.Această cumpănă este menționată în cartea Sfântă , Biblia , dar bunul Dumnezeu va ocroti creația sa

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s