Sportivii trans, The New York Times și Ivy League

Modul în care indivizii și instituțiile reacționează la Lia Thomas, bărbatul biologic căruia i se permite să concureze în competițiile de înot pentru colegiile de fete, este un bun indicator al valorilor oamenilor și al nivelului de raționalitate.

Pentru a recapitula, Will Thomas, un bărbat care până acum doi ani era membru al echipei de înot masculin al Universității din Pennsylvania, a anunțat că este femeie și apoi s-a alăturat echipei de înot feminin a aceleiași universități.

Acum numit Lia, Thomas a stabilit recorduri naționale la înot feminin, cum ar fi la 200 și 500 metri stil liber. Femeile care s-au antrenat aproape toată viața pentru a deveni înotătoare competitive au fost oprite de la victorii.

Întrebarea evidentă care se pune: este corect ca un bărbat biologic să concureze ca femeie împotriva femeilor? Sau Thomas trișează?

Pentru majoritatea americanilor răspunsul este clar: Thomas trișează.

Deoarece am scris recent un editorial în care am argumentat că Thomas este un trișor, nu voi dezbate ideea.

În schimb, voi discuta despre reacțiile altora, pentru că, așa cum am scris, ele dezvăluie multe despre acești oameni și instituții.

Vom începe cu New York Times. Mai degrabă decât un trișor, New York Times îl consideră pe Thomas drept un erou. Când The Times a ajuns în sfârșit să reflecte povestea – la câteva săptămâni după ce mass-media non-stânga a început să vorbească despre ea, cineva din „mass-media mainstream” a acoperit-o – scriitorul Times despre sportul universitar, Billy Witz, a scris despre afacerea Thomas.

Și-a încheiat articolul cu o odă către Thomas:

„Și așa că, dacă a existat ceva de durată în legătură cu competiția de înot de sâmbătă între Penn și Harvard, nu au fost cele două curse pe care Thomas le-a câștigat confortabil sau cele două ștafete în care a încercat cu brio același lucru. A fost felul în care s-a purtat în apă – cu capul în jos, cu grație și ușurință.”

Așa a ajuns „trezit” (woke) – un termen care include amoralitatea și iraționalitatea – New York Times.

Acum să mergem la colegiul pentru a cărui echipă feminină înoată Thomas – Universitatea din Pennsylvania (Penn) – și la colegiile care au concurat cu Penn – Cornell și Harvard.

Ca aproape orice altă universitate din America și orice alt colegiu Ivy League, Universitatea din Pennsylvania și-a bătut joc de fetele din echipa de înot. Nu numai că nu a fost de partea lor – aproape toate, conform rapoartelor, s-au simțit înșelate atunci când Thomas le-a învins în fiecare cursă la care au concurat – dar nu a avut nicio reacție la faptul că Thomas și-a afișat organele genitale masculine în vestiarul femeilor.

După cum este descrisă situația în Daily Mail: „Ne simțim incomod în propriul nostru vestiar”. Coechipiera lui Lia Thomas povestește că înotătorul trans nu își acoperă întotdeauna organele genitale masculine atunci când se schimbă și preocupările lor sunt ignorate de antrenorul lor…

„Este cu siguranță incomod, pentru că Lia încă are părți masculine ale corpului și este încă atrasă de femei”, a spus o înotătoare din echipă pentru Daily Mail… Lia le-a spus colegelor sale că se întâlnește cu femei.

„Dacă Lia se acoperă uneori cu un prosop, există o cantitate decentă de nuditate”, a spus înotătoarea. Ea și alții au văzut părțile sale intime.

„Ea a declarat că membrele echipei și-au exprimat îngrijorarea în fața antrenorului, încercând să-l scoată pe Thomas din vestiarul feminin, dar nu au ajuns la niciun rezultat.

„Multe înotătoare au ridicat această problemă, de mai multe ori”, a spus înotătoarea UPenn. „Dar practic ni s-a spus că nu o putem ostraciza pe Lia și să o scoatem din vestiar și că nu putem face nimic în privința asta, că practic trebuie să ne întoarcem și să o acceptăm, sau nu ne putem folosi propriul vestiar.”

„Este într-adevăr supărător pentru că Liei nu pare să-i pese cum face pe altcineva să se simtă”, a continuat înotătoarea. „Noi, cele 35 de înotătoare trebuie să acceptăm să ne simțim inconfortabil în propriul spațiu și în vestiar pentru sentimentele unuia singur.”

Reacția UPenn:

„Școala a lansat o declarație concisă luna trecută că oferă servicii de sănătate psihică studenților-sportivi.”

Desigur, nici Cornell, nici Harvard nu și-au apărat fetele.

Și acele femei nu îndrăznesc să vorbească. Ele știu că viitorul lor ar putea fi distrus dacă ar face-o. Așa cum a spus o înotătoare Penn pentru Daily Mail, „Aș putea să am o reacție publică, dar cu siguranță îmi este puțin frică. Ceea ce mă tem este că potențialii angajatori vor căuta pe Google numele meu și vor vedea comentarii despre lucrurile pe care le-am spus și vor crede că, oh, această persoană este transfobă.”

Cu toate acestea, în cazul în care unele femei curajoase s-ar gândi să vorbească, Daily Mail a raportat că Universitatea din Pennsylvania „interzice studenților să vorbească cu presa”. Se presupune că Harvard și Cornell au făcut același lucru.

Între timp, lașii woke din Ivy League au lansat această declarație:

„Ivy League își reafirmă angajamentul neclintit de a oferi un mediu incluziv pentru toți studenții sportivi, condamnând în același timp transfobia și discriminarea sub orice formă.”

În mod paradoxal, Lia Thomas ne-a oferit un serviciu. Ea a ajutat la clarificarea decăderii stării morale și intelectuale a Ivy League și a New York Times, două instituții care anterior erau respectate; desigur, anterior înseamnă cu mult timp în urmă.

Traducere de la https://dennisprager.com/column/trans-athletes-the-new-york-times-and-the-ivy-league/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s