Bărbații și femeile nu sunt identici (și asta este un lucru bun)

de Stephen Whitney

A sublinia ceea ce este evident duce, în aceste zile, la necazuri. Indiferent cât de bine intenționați ați fi, o dezbatere dusă cu bună-credință pare destul de greu de găsit. Atmosfera înăbușitoare de acum a contribuit la un sentiment de confuzie cu privire la modul în care americanii, în special în generațiile mai tinere, văd creația lui Dumnezeu. Și puține probleme sunt afectate de confuzie mai mult decât conceptul de sex.

Oamenii au înțeles cândva că bărbații și femeile nu sunt la fel. Dacă ai fi spus că sexele sunt identice ai fi fost luat în râs cu doar câteva generații în urmă. Doar cele mai angajate feministe – pe atunci, o rasă rară – ar fi putut încerca să argumenteze altfel.

Adevărul este că există diferențe înnăscute între bărbați și femei și nu este nimic rău în a sublinia asta. Studiu după studiu au arătat că, în medie, femeile manifestă mai multă empatie decât bărbații. Femeile sunt, de obicei, mai interesate de oameni, în timp ce bărbații sunt mai interesați de lucruri. Această diferențiere după interesul pentru oameni sau lucruri este vizibilă chiar și la sugari, fapt că combate afirmația că ar fi doar rezultatul condiționării culturale.

Există și diferențe fizice mari între sexe, ceea ce se vede clar în diferențele de performanță atletică între bărbați și femei, unde bărbații depășesc în mod constant femeile. Asta nu înseamnă că femeile nu pot fi mari sportivi. Dar explică de ce o echipă de fotbal de băieți sub 15 ani a învins echipa națională feminină a SUA într-un meci.

Pentru unii, afirmațiile de mai sus se vor dovedi enervante. Pentru noi ceilalți, totuși, cercetarea furnizată nu face decât să confirme ceea ce știm deja. Cu siguranță, bunicii noștri nu aveau nevoie să citească o grămadă de studii pentru a înțelege că bărbații și femeile sunt diferiți. Cu toate acestea, în lumea de astăzi, când există o bogăție de literatură științifică despre diferențele sexuale, subiectul este tot mai controversat.

Acestea fiind spuse, recunoașterea diferențelor sexuale nu înseamnă că vreunul dintre cele două sexe are o valoare morală mai mare decât celălalt. După cum clarifică Facerea 1:27, Dumnezeu l-a creat pe om – adică omenirea sau oamenii (bărbați și femei) – după propria Sa imagine:

„Deci Dumnezeu a creat pe om după chipul Său, după chipul lui Dumnezeu l-a creat; bărbat și femeie i-a creat.” (Fac. 1, 27)

Diferențele dintre bărbați și femei sunt, astfel, rânduite în mod divin; a le nega înseamnă a nega porunca lui Dumnezeu.

Nu numai că aceste diferențe ar trebui acceptate, ci ar trebui să fie îmbrățișate. La urma urmei, societatea depinde de asta! Familia tradițională, cu o femeie care să țină casa și un bărbat care susține familia, a fost din motive întemeiate un element de bază al vieții americane. În mod tragic, un astfel de aranjament este mai greu de stabilit în zilele noastre, în mare parte din motive economice. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să ne sfiim să-l considerăm ideal.

Dezvoltarea ideologiei de gen, care ne spune că sexul și genul oamenilor nu sunt același lucru, ci sunt lucruri diferite, complică discuția despre natura bărbaților și femeilor. Cu alte cuvinte, biologia ta nu are nicio importanță în a stabili dacă ești sau nu bărbat sau femeie – sau așa ar vrea ei să ne facă să credem. Cum am putea avea o discuție sinceră despre sexe când nici măcar nu putem fi de acord cu privire la ce anume sunt ele?

Mai rău, potrivit unor medici care cred în ideologia de gen, există mai mult de 72 de genuri! Cu această propagandă necinstită promovată în școli și mass-media, nu este de mirare că 57% din tinerii generației Z se simt confortabil să se refere la ceilalți prin pronume neutre din punct de vedere al genului.

Cei care cred că bărbații și femeile nu au diferențe înnăscute – sau că aceste categorii umane nu au nicio bază în biologie – sunt confuzi. Majoritatea au fost duși în rătăcire. Nu ar trebui să-i urâm, desigur, ci ar trebui să aspirăm să ne confruntăm cu ei cu bună credință. Dar nu putem accepta amăgirile lor.

La urma urmei, o lume în care bărbații și femeile ar fi la fel, ar fi dureros de tristă. Din fericire, aceasta nu este lumea noastră și nu ar trebui să ne simțim obligați să pretindem că este.

Traducere după https://intellectualtakeout.org/2022/11/men-women-not-identical-good-thing/Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s