Recomandările Colegiului American al Medicilor Pediatri în privința gestionării chestiunii “genului” la copii

Colegiul American al Medicilor Pediatri (asociație profesională din SUA) îndeamnă educatorii și legiuitorii să respingă toate măsurile care îi forțează pe copii să accepte ca firească o viață care implică perpetua transformare, prin mijloace chimice și chirurgicale, într-o persoană de sex opus.

Faptele – și nu ideologia- determină realitatea.

 

  1. Sexualitatea umană este o trăsătură obiectivă binară: XY și XX sunt indicatori genetici ai sănătății, nu ai dezordinii.

 

  1. Nimeni nu se naște cu un gen. Fiecare se naște cu un sex biologic. Genul (autopercepția ca fiind bărbat sau femeie) este un concept psihologic și sociologic, nu unul obiectiv biologic.

 

  1. Convingerea unei persoane că el sau ea sunt ceva ce, în realitate, nu sunt, este, în cel mai bun caz, un semn de gândire confuză. Când un băiat sănătos biologic în rest crede că este fată sau când o fată sănătoasă biologic în rest crede că este băiat, există în acest caz o problemă obiectivă a minții și nu a corpului, și trebuie tratată ca atare.

 

  1. Pubertatea nu este o boală iar hormonii de blocare a pubertății pot fi periculoși. Reversibili sau nu în efecte, acești hormoni induc o stare de boală – absența pubertății – și împiedică creșterea și fertilitatea într-un copil anterior sănătos.

 

  1. După Manualul de Diagnoză și Statistică al Asociației Psihiatrilor Americani, circa 98% dintre băieții și 88% dintre fetele aflați în confuzie de gen vor accepta sexul lor biologic după ce vor traversa în chip natural perioada de pubertate.

 

  1. Copiii care folosesc blocanți de pubertate pentru a se transforma într-o persoană de sex opus vor avea nevoie de terapie hormonală de tranziție în adolescența târzie. Administrarea de hormoni de tranziție între sexe (estrogenul și testosteronul) este asociată cu riscuri mari de sănătate incluzând, dar fără a fi limitate la hipertensiune, cancer, atac cerebral, cheaguri de sânge.

 

  1. Rata de sinucidere este de douăzeci de ori mai mare printre adulții care au utilizat terapie hormonală de tranziție și au trecut printr-o operație de schimbare de sex, chiar și în Suedia, care este printre cele mai prietenoase țări cu comunitatea LGBT.

 

  1. A-i face pe copii să creadă că o viață de transformare în sexul opus prin mijloace chimice sau chirurgicale este normală și sănătoasă ar trebui să constituie abuz asupra copilului.

 

Detalii suplimentare în comunicatul atașat în următorul link:

https://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/gender-ideology-harms-children

Sursă foto: ucla.edu

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s